Kleszczyki do usuwania złamanych narzędzi kanałowych 13.5cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kleszczyki do usuwania złamanych narzędzi kanałowych, endodontyczne 13.5 cm firmy Hossa International to powszechnie używany instrument do specjalistycznych zabiegów chirurgicznych. Narzędzie ma zastosowanie w endodoncji, jak również chirurgii ogólnej.
Kleszczyki posiadają smukłe, długie końce wygięte pod kątem 45o ułatwiające dostęp do kanału zęba. Konstrukcja narzędzia wpływa na komfort pracy podczas wydobywania zakleszczonych elementów w głębi kanału. Precyzyjna rowkowana część chwytająca umożliwia usunięcie nawet najmniejszych i trudno dostępnych elementów złamanych narzędzi kanałowych. Instrument posiada 3 stopniowe zapadki do odpowiedniej regulacji docisku.
Narzędzie wyprodukowano z niemieckiej stali nierdzewnej najwyższej jakości premium. Kleszcze kanałowe posiadają okrągłe uchwyty oznaczone kolorem złotym. Ponadto profesjonalne zmatowienie stali zapobiega refleksom świetlnym w trakcie wykonywania zabiegów czy operacji, instrument jest hipoalergiczny, nie wchodzi w reakcję chemiczną.
Kod produktu: HR-2547-RF
Gwarancja: 24 miesiące
Dane techniczne:
Długość całkowita | 13.5 cm |
Rodzaj końcówki | wygięte pod kątem 45o |
Szerokość zamkniętych dziobów | 1mm |
Długość ząbkowanej części chwytającej | 2.5cm |
Rodzaj części chwytającej | rowkowane bransze |
Rodzaj mechanizmu zaciskowego | 3 stopniowe zapadki |
Opis produktu i jego zalety:
- smukłe, długie końce, umożliwiające łatwiejszy dostęp do kanału zęba,
- zastosowanie rowkowanych końców pracujących,
- wyprodukowane z najwyższej jakości stali chirurgicznej,
- długa żywotność narzędzia,
- 2 lata gwarancji.
Spełnia wszystkie wymogi dla procedury sterylizacji według zarządzeń gabinetów i placówek medycznych. Sterylizacja w autoklawie do 134°, sterylizacja gorącym powietrzem 180 - 220°.
Certyfikaty: ISO 9001:2015 oraz CE .Do produktu dołączana jest w języku polskim i angielskim Instrukcja obsługi, co zapewni łatwe i prawidłowe użytkowanie instrumentu oraz lepszą konserwację produktu.