Łyżki wyciskowe pełne metalowe z rantem góra (solid impression trays)
towar niedostępny

Opis
Łyżki wyciskowe metalowe pełne z rantem (upper solid impression trays) wykorzystywane są w stomatologii do pobierania wycisków, które są odzwierciedleniem jamy ustnej pacjenta. Wyciski pozwalają odlać model gipsowy na podstawie którego wykonywane są:
- prace protetyczne,
- aparaty ortodontyczne,
- szyny relaksacyjne,
- szyny do nakładkowego wybielania zębów.
Kod produktu: HI-2841
Gwarancja: 24 miesiące
Dane techniczne:
Łyżki wyciskowe pełne metalowe stomatologiczne
Typ łyżki | Pełna do wycisków szczęki górnej |
Rozmiary łyżek | 5G, 4G, 3G, 2G, 1G |
Materiał wykonania | Niemagnetyczna stal nierdzewna |
Szczegółowe wymiary każdego z rozmiarów:
Rozmiar łyżki | 1G | 2G | 3G | 4G | 5G |
wymiar B | 52 mm | 54 mm | 53 mm | 60 mm | 62 mm |
wymiar A | 68 mm | 69 mm | 73 mm | 75 mm | 83 mm |
Opis produktu i jego zalety:
- Idealne odbicie wycisków niezbędnych do takich prac protetycznych jak protezy czy modele,
- Zastosowanie do pełnego uzębienia lub uzębienia z niewielkimi brakami,
- Wysoka jakość wykonania,
- Instrument wielokrotnego użytku,
Łyżki wyciskowe firmy Hossa International są produkowane w rozmiarach 1 do 5, według polskiej nomenklatury, gdzie:
- nr 1 oznacza łyżkę najmniejszą,
- nr 5 łyżkę największą.
Na łyżkach zostały naniesione także litery G lub D. Litera G występuje na łyżkach górnych, natomiast D na łyżkach mających zastosowanie na szczękach dolnych.
Łyżki wyciskowe z rantem używane są do wycisków pobieranych ze szczęki całkowicie uzębionej lub z częściowymi brakami zębowymi. W przypadku łyżek górnych część podniebienna jest uwypuklona. Łyżki wyciskowe pełne stosowane są w przypadku pobieraniu wycisków do wykonania protezy bądź modelu diagnostycznego.
Spełnia wszystkie wymogi dla procedury sterylizacji według Zarządzeń Gabinetów i Placówek stomatologicznych.
Certyfikaty:ISO 9001:2015 oraz CE. Do produktu dołączana jest w języku polskim i angielskim Instrukcja obsługi, co zapewni łatwe i prawidłowe użytkowanie instrumentu oraz lepszą konserwację produktu.