Nakładacz Tytanowy Ergo z przenośnikiem
Opis
Nakładacz stomatologiczny z przenośnikiem, tytanowy z ergonomiczną rękojeścią jest narzędziem używanym podczas uzupełniania ubytków. Narzędzie to posiada dwie różne końcówki: nakładacz i upychadło bez kulki.
Kod producenta: HI-11-1023
Gwarancja: 24 miesiące
Dane techniczne:
Nakładacz z przenośnikiem tytanowy z ergonomiczną rączką
Typ nakładacza | Pokryty powłoką tytanową |
Szerokość nakładacza | 1,5 mm |
Średnica upychadła | 1,5 mm |
Typ rękojeści | Okrągła, ergonomiczna |
Długość rękojeści | 105 mm |
Materiał wykonania | Francuska stal nierdzewna |
Opis produktu i jego zalety:
- Dwa różne końce: nakładacz i upychadło
- Ergonomiczna, rowkowana rękojeść wspomagająca pracę z narzędziem,
- Końce nakładacza pokryte powłoką tytanową zapewniającą jednoczesną twardość i elastyczność narzędzia
- Narzędzie spełniające wymogi sterylizacji
Instrument został wyposażony w nakładacz oraz plugger umieszczone na końcach narzędzia, co czyni go narzędziem 2w1. Końcówki ustawione zostały pod odpowiednim kątem, co pozwala utrzymać precyzję w nakładaniu i kształtowaniu wypełnień podczas wymiany plomb w trakcie wizyty w gabinecie. Obie końcówki mają gładkie zakończenia, bez nierówności.
Nakładacz wyposażony został w ergonomiczny, rowkowany trzonek, dzięki czemu instrument narzędzie dobrze leży w dłoni, nie wyślizguje się, a także nie obciąża nadmiernie dłoni stomatologa. Zastosowanie francuskiej stali nierdzewnej oraz powłoki tytanowej na końcówkach nakładaczy sprawia, że narzędzie charakteryzuje się trwałością, twardością przy jednoczesnej elastyczności.
Narzędzie jest wielokrotnego użytku i może być poddawane sterylizacji i dezynfekcji, a zastosowanie stali nierdzewnej najwyższej klasy zapewnia jego trwałość.
Spełnia wszystkie wymogi dla procedury sterylizacji według Zarządzeń Gabinetów i Placówek stomatologicznych.
Certyfikaty:ISO 9001:2015 oraz CE. Do produktu dołączana jest w języku polskim i angielskim Instrukcja obsługi, co zapewni łatwe i prawidłowe użytkowanie instrumentu oraz lepszą konserwację produktu.