Łyżka laryngoskopowa Macintosh rozmiar 5
Opis
Macintosh łyżka laryngoskopowa światłowodowa rozmiar 5 marki Hossa International to standardowa łyżka wielokrotnego użytku w kształcie zakrzywionej łopatki stosowana do procedury intubacji.Posiada poprawnie uformowane kształty bez ostrych krawędzi,a konstrukcja została zatwierdzona przez Środowisko Medyczne. Wysoka jakość produkcji z medycznej stali nierdzewnej zapewnia bezpieczeństwo pracy i wydłużoną żywotność produktu.Wykonana z niemieckiej stali nierdzewnej niemagnetycznej (austenitycznej) o wysokich parametrach.Dzięki niskim współczynnikom przewodzenia ciepła zapobiega termicznym uszkodzeniom tkanki.Produkt zdolny do pracy w specyficznym środowisku elektromagnetycznym,na sali operacyjnej.Charakteryzuje się wysoką odpornością na korozję w warunkach eksploatacji.
Kod producenta: HR-26-181-5
Gwarancja:24 miesiące
Dane techniczne:
Rozmiar łyżki Macintosh | # 5 |
Długość całkowita | 176 mm |
Wysokość | 25 mm |
Zalecenia | Intubacja dorosłych |
Kompatybilność | Pasuje do rękojeści LED wyprodukowanych według standardów tzw.zielony standard/green standard |
Opis produktu i jego zalety:
- Konstrukcja przeznaczona do pełnej sterylizacji.Wyróżnia się ergonomią i estetyką projektową .
- Oferuje jednorodne oświetlenie, zimne i jasne światło.
- Trzy łożyska kulkowe zapewniają bezpieczne dopasowanie i zapewniają nieprzerwaną emisję światła
- Matowe wykończenie zapobiega odbijaniu światła.
- Łatwość użycia
- 5.500-6.500 włókien zapewniających maksymalny komfort pracy i oświetlenia
- Średnica światłowodu: 4 mm
- Jasność ok. 10.500-13.000 luksów przy 3.7 V LED
- Jasność ok. 4.000-4.200 luksów przy 2.5 V LED
- Jasność ok. 4.500-6.000 luksów przy ksenonie 2.5 V
- Kompatybilna ze wszystkimi uchwytami laryngoskopowymi według Zielonego oznaczenia (Green standard )zgodnymi z normą ISO 7376/3
Możliwość sterylizacji do 134 ° C / 4 min. około. 4000 razy (akceptowana sterylizacja ETO i sterylizacja parą)
Certyfikaty: CE, ISO 9001: 2015
Dołączony podręcznik użytkownika zapewnia lepszą konserwację produktu.