Kleszcze De La Rosa do formowania łuków, gładkie, ortodontyczne 13 cm
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kleszcze De La Rosa tzw.wklęsło-wypukłe do formowania łuków,służą do precyzyjnego tworzenia konturu na łuku,a dzięki gładkiej powierzchni jest to możliwe w dowolnej części pracującej.Idealne dla lekarzy ceniących uniwersalność narzędzia ortodontycznego.Sprawdzają się w pracy z retainerami lingwalnymi i łukami Charlesa Hawleya,jak i prostego poszerzania lub zwężania łuku.Długa rękojeść poprawia pole widzenia i zapewnia komfort pracy.Posiadają niezwykle praktyczną i smukłą końcówkę.
Kleszcze zaprojektowane według niemieckiej technologii.Połączenie lekkości oraz eleganckiej ergonomii z wytrzymałością.
Kod producenta: HR-2678
Gwarancja:24 miesiące
Dane techniczne:
Parametry: • | max 0.70 mm (.028") |
Długość całkowita | 130 mm |
Szerokość końcówki | 8 mm |
Długość końcówki | 13 mm |
Rodzaj końcówki | gładka,wklęsło-wypukła |
Opis produktu i jego zalety:
Kleszcze De La Rosa do formowania łuków należą do uniwersalnych narzędzi ortodontycznych w technice aparatów stałych oraz dla pacjentów,którzy zakończyli leczenie aparatem długoterminowym i istnieją wskazania do aparatów zdejmowanych.Stosowane do łuków wargowych i aparatów Hawleya(nowoczesnej wersji dla aparatów znanych od XX wieku).Idealnie wyprofilowane końce umożliwiają precyzję.
Wyprodukowano z niemieckiej stali chirurgicznej premium,co znacznie wydłuża żywotność narzędzia.Profesjonalne zmatowienie stali zapobiega refleksom świetlnym.Rękojeść gustownie zaprojektowana,anatomiczna.
Narzędzie poddane pasywacji,dzięki czemu jest odporne na działanie wody-nawet wody królewskiej,tlenu, zasad,kwasów.
Spełnia wszystkie wymogi dla procedury sterylizacji według Zarządzeń Gabinetów i Placówek stomatologicznych.Sterylizacja w autoklawie do 134°, sterylizacja gorącym powietrzem 180 - 220°.
Certyfikaty:ISO 9001:2015 oraz CE .Do produktu dołączana jest w języku polskim i angielskim Instrukcja obsługi, co zapewni łatwe i prawidłowe użytkowanie instrumentu oraz lepszą konserwację produktu.