Kleszczyki Stieglitz do usuwania odłamków korzeni wygięte 12 cm
Opis
Kleszczyki do usuwania odłamków korzeni Stieglitz 12 cm firmy Hossa International to powszechnie używany instrument do specjalistycznych zabiegów chirurgicznych. Narzędzie ma zastosowanie w endodoncji, jak również chirurgii ogólnej. Instrument przeznaczony jest do usuwania fragmentów korzeni, gutaperki oraz chwytania i ekstrakcji tkanek.
Kleszczyki posiadają smukłe, długie zwężające się końce wygięte pod kątem 90o ułatwiające dostęp do kanału zęba. Konstrukcja narzędzia wpływa na komfort pracy podczas wydobywania zakleszczonych elementów w głębi kanału. Precyzyjna rowkowana część chwytająca umożliwia usunięcie nawet najmniejszych i trudno dostępnych odłamków korzeni. Instrument posiada 3 stopniowe zapadki do odpowiedniej regulacji docisku.
Narzędzie wyprodukowano z niemieckiej stali nierdzewnej najwyższej jakości premium. Kleszcze kanałowe posiadają okrągłe uchwyty. Ponadto profesjonalne zmatowienie stali zapobiega refleksom świetlnym w trakcie wykonywania zabiegów czy operacji, instrument jest hipoalergiczny, nie wchodzi w reakcję chemiczną.
Kod produktu: HR-2546
Gwarancja: 24 miesiące
Dane techniczne:
Długość całkowita | 12 cm |
Rodzaj końcówki | wygięte pod kątem 90o |
Szerokość zamkniętych dziobów | zwężająca się szerokość od 7 do 2 mm |
Długość ząbkowanej części chwytającej | 2 cm |
Rodzaj części chwytającej | rowkowane bransze |
Rodzaj mechanizmu zaciskowego | 3 stopniowe zapadki |
Opis produktu i jego zalety:
- smukłe, długie końce, umożliwiające łatwiejszy dostęp do kanału zęba,
- zastosowanie rowkowanych końców pracujących,
- wyprodukowane z najwyższej jakości stali chirurgicznej,
- 2 lata gwarancji.
Spełnia wszystkie wymogi dla procedury sterylizacji według zarządzeń gabinetów i placówek medycznych. Sterylizacja w autoklawie do 134°, sterylizacja gorącym powietrzem 180 - 220°.
Certyfikaty: ISO 9001:2015 oraz CE .Do produktu dołączana jest w języku polskim i angielskim Instrukcja obsługi, co zapewni łatwe i prawidłowe użytkowanie instrumentu oraz lepszą konserwację produktu.